Prijava za dodelu bespovratnih sredstava za povećanje izvoza do 18. maja

Bez autora
May 09 2012

Izvozno orijentisanim preduzećima mogu do 18. maja da podnesu zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za povećanje izvoza Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA). SIEPA je obezbedila približno 150 miliona dinara za podsticaje izvozno orijentisanim preduzećima.Podsticaji su namenjeni privrednim društvima, zadrugama i preduzetnicima, kao i poslovnim udruženjima za nastup na inostranim sajmovima i otvaranje predstavništava na stranim tržištima.

Prijava za dodelu bespovratnih sredstava za povećanje izvoza do 18. majaIzvozno orijentisanim preduzećima mogu do 18. maja da podnesu zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za povećanje izvoza Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

SIEPA je obezbedila približno 150 miliona dinara za podsticaje izvozno orijentisanim preduzećima.

Podsticaji su namenjeni privrednim društvima, zadrugama i preduzetnicima, kao i poslovnim udruženjima za nastup na inostranim sajmovima i otvaranje predstavništava na stranim tržištima.

Ta bespovratna sredstva mogu se koristiti i za istraživanje tržišta, sertifikaciju proizvoda i izradu promotivnog materijala, a pojedinačni iznosi podsticaja se kreću od 300.000 dinara do 20 miliona dinara.

Privredni subjekti moraju da ispunjavaju određene uslove kada konkurišu za bespovratna sredstva, kao što su pozitivno poslovanje u 2010. i 2011. godini, kao i da je od ukupnih prihoda ostvarenih u te dve godine 20 posto bilo od izvoza. Na javni poziv ne mogu se javiti privredni subjekti koji su u stečaju ili postupku likvidacije.

SIEPA je do sada objavila 12 javnih poziva i za 1.137 privrednih društava odobrila je gotovo 550 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Više o ovom Javnom pozivu možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik